Oppskrifter

Matmuffins

Ca. 12 stk:

• 75 gr smør/margarin
  • 7 dl hvetemel (vi bruker halvt om halvt med hvetemel og sammalt hvete)
  • 2 dl havregryn
  • 1 ts salt (vi reduserer saltmengden til 1 ts)
  • 2 ss bakepulver
  • 3 dl vann
  • 4 egg
  • 150 gr gulost, revet
  • 1 boks «Picnic-kalkun»

Smelt smøret og la det avkjøle litt. Bland hvetemel, havregryn, salt og bakepulver i en arbeidsbolle. Hell vann i smøret slik at væsken blir lunken. Visp eggene lett sammen med en gaffel. Ha egg og væsken i det tørre. Del skinken i små terninger (eller rasp den), og ha den i røren. Tillsett osten, men spar gjerne litt til å ha på toppen av muffinsene. Fordel røren i muffinsformer (vi bruker store), og stek ved 225 grader i ca 20 minutter på midterste rille. Avkjøles på rist.

Matmuffins kan spises til salater og supper, er gode som rett alene, og ypperlig som turmat. Vi har også servert matmuffins på foreldremøte i barnehagen.

Kalkunskinka kan også byttes ut med grillet kylling delt i små biter. Det har vi gjort.